PERGOLE

Toate grădinile sau terasele au nevoie de un sistem de protecție solară pentru a profita la maximum de ele. O opțiune bună este amplasarea unei pergole, deoarece putem crea spații delimitate într-o zonă a terasei sau a grădinii. Acestea sunt perfecte pentru a crea zone de odihnă sau de luat masa, sunt și elemente decorative pentru spațiile noastre exterioare și le putem da stiluri diferite, în funcție de materialul și designul pe care îl alegem.

PERGOLE BIOCLIMATICE


Pergolele bioclimatice sunt structuri inovatoare care combină designul estetic cu funcționalitatea durabilă pentru a crea spații exterioare confortabile și versatilie. Aceste pergole sunt proiectate pentru a regla condițiile climatice și ambientale în funcție de nevoile utilizatorilor, asigurând protecție eficientă împotriva soarelui, ploii sau vântului, oferind în același timp un mediu plăcut de relaxare și socializare.

Cu caracteristici precum sisteme de reglare a luminii, ventilatiei și umidității, pergolele bioclimatice permit controlul optim al mediului din jur, creând astfel un spațiu confortabil în orice sezon. Materialele durabile și inovatoare folosite în construcția pergolelor bioclimatice asigură rezistența la intemperii și o viață lungă a produsului, necesitând un minum de întreținere.

Pergolele bioclimatice devin tot mai populare în amenajările exterioare ale locuințelor, teraselor, restaurantelor sau spațiilor comerciale, fiind o soluție modernă și eficientă pentru crearea unui mediu prietenos și confortabil în aer liber.

PERGOLE RETRACTABILE


Pergolele retractabile sunt soluții practice și elegante pentru spațiile exterioare, oferind flexibilitate și protecție împotriva condițiilor meteorologice variabile. Aceste structuri versatile pot fi retractate sau extinse în funcție de preferințe, permitând utilizatorilor să se bucure de aer liber în condiții optime, oricând doresc. Pergolele retractabile sunt ideale pentru terasele de restaurante, curțile particulare sau spațiile comerciale, adăugând un plus de confort și funcționalitate.

Cu posibilitatea de a controla expunerea la soare, ploaie sau vânt, pergolele retractabile oferă utilizatorilor o experiență personalizată și adaptabilă în aer liber. Materialele de calitate superioară și mecanismele robuste asigură durabilitatea și siguranța pergolelor, cerând un efort minim de întreținere. Cu un design modern și estetic, pergolele retractabile reprezintă o soluție practică și comodă pentru optimizarea spațiilor exterioare.

Datorită versatilității și beneficiilor pe care le oferă, pergolele retractabile devin tot mai populare în amenajările exterioare, fiind apreciate pentru funcționalitatea lor și capacitatea de a transforma rapid și eficient un spațiu deschis într-un loc protejat și confortabil.

PERGOLE CU FALD


Pergolele cu fald sunt soluții elegante și practice pentru crearea de spații exterioare confortabile și protejate. Faldurile sunt elemente flexibile sau pliabile adăugate la structura pergolei, oferind un plus de acoperire și intimitate în funcție de necesități. Aceste pergole sunt ideale pentru terasele locuințelor particulare sau pentru spațiile gastronomice și comerciale, aducând un aspect estetic plăcut și funcționalitate în amenajarea exterioară.

Cu posibilitatea de a regla faldurile în funcție de orientarea soarelui sau de condițiile meteorologice, pergolele cu fald sunt versatile și eficiente în oferirea protecției împotriva razelor solare, ploii sau vântului. Materialele de calitate superioară și construcția solidă asigură rezistența și durabilitatea pergolelor cu fald, cerând un minim de întreținere pentru funcționarea optimă pe termen lung.

Datorită combinării aspectului decorativ cu utilitatea practică, pergolele cu fald sunt tot mai apreciate în designul spațiilor exterioare, fiind preferate pentru capacitatea lor de a oferi un spațiu protejat, confortabil și plăcut, adaptat nevoilor și preferințelor utilizatorilor.

Înainte de a decide ce tip de pergolă este cel mai potrivit pentru terasa sau grădina noastră, trebuie să ne întrebăm pentru ce o dorim și în ce zonă o vom amplasa.

Pentru ce dorim o pergolă?

Primul lucru pe care trebuie să îl avem clar este la ce ne va folosi. În funcție de locul în care locuim, dacă este soare, ploaie sau mixt, vom alege un material sau altul. În funcție de caracteristicile terasei sau grădinii noastre, dacă vrem să creăm o zonă de luat masa sau, dacă avem o piscină, poate avem nevoie de ea pentru a crea o zonă de umbră. Trebuie să ținem cont și de spațiul pe care îl avem la dispoziție pentru a lua în considerare dimensiunea pergola.

În ce zonă a grădinii sau a terasei dorim să instalăm pergola?

Trebuie să avem clar unde vrem să o amplasăm, dar mai întâi este important să știm care este traseul soarelui, unde răsare și apune și care este intensitatea acestuia. De asemenea, trebuie să ținem cont de direcția vântului și a ploii. Odată ce știm toate acestea, putem calcula suprafața care trebuie acoperită. Unul dintre avantajele pergolelor este că, pe de o parte, ele protejează de soare, dar unele modele protejează și de ploaie și vânt, ceea ce ne permite să folosim terasa pe tot parcursul anului.

Odată ce ne-am lămurit pentru ce ne dorim pergola și unde o vom amplasa, ne putem decide asupra tipului de material și a sistemului pe care îl vom alege.

Scroll to Top
Deschide WhatsApp
Gaviota Romania - Suport
Bine ati venit! Cu ce va putem ajuta?